Hoofdleiding
Hoofdleiding

De reden dat ik trainster ben geworden
Zelf heb ik altijd geturnd, als jong meisje maakte ik al overal radslagen en handstanden, vast iets wat je zelf of misschien je ouders wel in jou herkennen. Toen ben ik ook op turnen gegaan en heb dat jaren met ontzettend veel plezier gedaan. Ik kreeg de smaak te pakken en het leek mij ontzettend leuk om wat ik allemaal geleerd had eens over te gaan brengen op andere kinderen. En zo ben ik begonnen met 1 uurtje per week. Al snel werd het een uit de hand gelopen hobby en zo geef ik nu elke dag een aantal uur per week met ontzettend veel plezier les aan een heleboel kinderen.

Hoe het is om een eigen turnclub te hebben.
Dat vind ik ontzettend leuk en ben er dan ook heel trots op! Jaren heb ik voor een andere vereniging gewerkt, maar ik vond het tijd om het op mijn eigen manier te gaan doen en nieuwe ervaringen op te doen. Het is een kleine meisjes droom die is uitgekomen. Het is heel hard werken en zeker niet altijd makkelijk, maar alle lieve kinderen met vrolijke gezichtjes en de mooie prestaties zijn het meer dan waard.

Naast turnen
Vind ik het ontzettend leuk om gezellige dingen te doen samen met mijn vrienden. Zo breng ik bij mooi weer graag tijd door op het strand of in het park, in het weekend graag in een leuke discotheek en op een vrije zondag vind ik het heerlijk om te shoppen!

Hai, ik ben Lara en ik ben 16 jaar oud. Ik woon in Amstelveen en zit in het derde jaar van het Tweetalig-VWO van het Hermann Wesselink College.

Ik heb 6 jaar lang bij Melissa geturnd, totdat ik in de zomer van 2014 besloot om te stoppen met wedstrijd turnen.

Het leukste van turnen vond ik altijd sprong (kast + plank) en vloer. Nu is dat de grote trampoline en de vloer. Omdat ik veel minder aan het turnen ben, vind ik het hartstikke leuk om les te geven, omdat ik dan wel nog met de sport bezig ben. Ook vind ik het heel erg leuk om met kinderen te werken. In 2015 heb ik hier via de KNGU een speciale cursus voor gevolgd. 9 zondagen moest ik daar naar toe en werd mij van alles bij geleerd over hoe het beste te assisteren tijdens de turnles. Na die 9 lessen had ik een examen die ik met succes heb afgerond. Nu ben ik een gediplomeerd assistent.

Het lesgeven verandert mij als persoon (in een goede manier) om zo vaak bezig te zijn met kinderen. Dit is erg handig voor later. Ik kan mijn leider-eigenschappen versterken, wat ik later nodig zal hebben. Ik heb op school een bètaprofiel gekozen en ben dan ook niet van plan om na school turn juf te worden. Het lijkt me wel heel leuk om dit als hobby/baantje erbij te doen.

Assistentleiding
Assistentleiding
Assistentleiding
Assistentleiding

Hoi, mijn naam is Lisa Pelk en ik ben 15 jaar. Ik zit nu in de 4e klas op het HWC en ik woon in Aalsmeer.
Ik turn al sinds ik 5 jaar ben. Tot een jaar geleden turnde ik nog bij FIT ’84 in Amstelveen, maar sinds de zomervakantie train ik bij SV PAX in Hoofddorp. Ik turn op dit moment in de 1e divisie.

Turnen blijft voor mij altijd een leuke sport omdat er altijd nieuwe dingen te leren zijn, en daar help ik de meiden van i-Turn graag mee! Dat vind ik het leukste aan lesgeven, om samen met meiden aan nieuwe dingen te werken en om ervoor te zorgen dat die nieuwe dingen ook lukken.
Ik vind het leuk om mijn kennis over de sport die ik zelf nog 4 keer per week doe, over te brengen op andere turnsters.

Ik ken Melissa al een tijdje en ik was er wel eens bij als de meiden les kregen van Melissa, zo ben ik bij i-Turn gekomen. Ik heb vorig jaar een periode een keer per week lesgegeven bij FIT en ik viel ook wel eens in. Nu geef ik elke zaterdag les bij de wedstrijdmeisjes van i-Turn.

Naast turnen en lesgeven hou ik ervan om leuke dingen te doen met familie en vrienden, zoals winkelen, naar de bios of gezellig wat afspreken. Verder houd ik van koken, foto’s maken en series/films op Netflix kijken.

Ik ben Syenna en ben 15 jaar oud. Ik woon in Amstelveen en zit in het derde jaar van de havo op het Amstelveen College.
Tot vorig jaar heb ik 7 jaar bij Melissa geturnd waarvan 6 jaar in de selectie.

Mijn favoriete toestellen waren brug en sprong, van de balk was ik wat minder fan. Na het 6 jaar selectie turnen hebben wij met onze groep nog een jaar 1 keer per week geturnd omdat we zo een leuke groep hadden. Dit jaar is dit niet meer zo maar zijn we met zijn allen overgestapt op het assisteren bij de lessen van Melissa. Dit vind ik super leuk om te doen en ook heel leerzaam. In het begin vond ik het best wel eng om voor een groep te staan. Maar nu gaat dat steeds beter en word het ook leuker!

Elke week leer ik weer nieuwe dingen over het lesgeven. Later zie ik dit niet als mijn vaste baan maar als bijbaantje/hobby vind ik het super leuk om te doen. En hoop ik dat ik nog veel kinderen mag helpen bij het leren turnen.

Assistentleiding
Assistentleiding