Kleutergym

Tijdens de kleutergym lessen komen elke week verschillende beweegvormen aanbod. Kleutergym is een combinatie van turnen en gymmen. Elke week behandelen we verschillende turn onderdelen passend bij de leeftijd en het niveau van de kinderen. Maar kleutergym is breder dan dat.

 

De kinderen leren, klimmen, zwaaien, klauteren, springen, vangen , mikken en balanceren. Deze vaardigheden worden elke week op verschillende manieren aangeboden door een van onze gediplomeerde trainsters. Los van al deze motorische vaardigheden vinden wij het ook belangrijk dat uw kleuter, leert samen werken, vertrouwen krijgt in zichzelf én in een ander en de kans krijgt om zijn of haar eigen angsten te overwinnen in een veilige omgeving.

 

Een kleuter les duurt 45 minuten waarvan het eerste kwartier voornamelijk wordt ingevuld door een gezamenlijke activiteit die elke week anders zal zijn. De ene week wordt er gekozen voor een (tik)spel, een bal activiteit of een samenwerk parcours en de andere week werken we bijvoorbeeld aan onze conditie door een ren parcours. Het overige half uur werken we specifiek op de toestellen. En bereiden we de kinderen voor op het échte turn werk.

 

Soms in een groepje en soms in tweetallen. Ons doel is om de kinderen zoveel mogelijk te laten bewegen tijdens de les. Stilstaan is geen optie. Daarom bouwen wij zoveel mogelijk situaties voor de kinderen. Op die manier proberen wij een hoge bewegingsintensiteit te bereiken.